PETKOVI POLETNI VEČERI 2023

Na mestni ploščadi
petek, 09. jun. ob 20.00 uri

KULTURNI CENTER DELAVSKI DOM IN OBČINA ZAGORJE OB SAVI VABITA NA
POLETNE VEČERE NA MESTNI PLOŠČADI ZAGORJE OB SAVI

Tudi letos ste vabljeni na Poletne večere na Mestni ploščadi Zagorje ob Savi. Kulturni center Delavski dom Zagorje ob Savi v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi letošnje poletje organizira 4 Poletne večere na Mestni ploščadi, kamor ste prisrčno vabljeni.
Mestna ploščad Zagorje ob Savi je v poletnih mesecih postala priljubljeno prizorišče glasbenih dogodkov. Od leta 2017, ko je bila ploščad prenovljena, jih vsako poletje organizira Kulturni center Delavski dom Zagorje ob Savi v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi. Vsi glasbeni dogodki so vedno lepo sprejeti in dobro obiskani. Obiskovalci lahko ob prijetni glasbi uživajo izbrane petkove poletne večere od 20. do 22. ure. V tem času je poskrbljeno tudi za pijačo, ki jo postrežemo za mizami, ki so postavljene na ploščadi in v jurčku, ki stoji neposredno pred Weinbergerjevo hišo. Letos bo za gostinsko ponudbo poskrbelo osebje Restavracije Tvoj Chef, Food & Drinks.
Prepričani smo, da se bomo v čim večjem številu srečali na Poletnih večerih na Mestni ploščadi Zagorje in skupaj uživali v odlični glasbi.

 

9. ali 16. junij 2023 – VEČER S PIHALNIM ORKESTROM SVEA ZAGORJE (termin koncerta bomo prilagodili vremenu)

svea2023


Naš Pihalni orkester SVEA velja za enega najbolj uspešnih in prepoznavnih orkestrov v Sloveniji. Orkester od leta 2004 zelo uspešno vodi dirigent Peter Kuder. Orkester letno izvede najmanj dva samostojna koncerta in več kot 25 nastopov ob različnih priložnostih. Letos smo se skupaj z orkestrom odločili, da samostojni koncert izvedejo v okviru Poletnih večerov na Mestni ploščadi. Prepričani smo, da nas čaka lep orkestrski večer. Orkester je namreč znan po številnih uspehih na različnih področjih in po velikem številu zvestih poslušalcev. Gostoval je že v različnih evropskih državah, osvojil številna priznanja na mednarodnih tekmovanjih, izdal več plošč in zgoščenk ter posnel različne videospote in TV oddaje. Med drugim je orkester prejel naziv »Naj godba Slovenije« in imel osrednjo vlogo pri snemanju celovečernega filma »Orkester« režiserja Matevža Luzarja.

 

 

21. julij 2023 – MARKO VOZELJ IN MOJSTRI

vozelj2023


Marko Vozelj je bil dolgoletni član skupine Čuki. Leta 2008 se je podal na samostojno glasbeno pot, zelo uspešno je sodeloval na Slovenski popevki, na kateri je trikrat postal zmagovalec občinstva, nastopil je tudi na Emi in Melodijah morja in sonca. Leta 2009 je prejel viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca. Od leta 2014 nastopa skupaj z zasedbo Mojs3 (Matjaž Vlašič, Samo Jezovšek, Maj Vlašič, Marko Lednik, Štefan Šarkezi) pod imenom Marko Vozelj & Mojs3. V Zagorju so nastopili že dvakrat v okviru Poletnih večerov na Mestni ploščadi in bili odlično sprejeti. Zato jih z veseljem pričakujemo tudi tretjič.

 

11. avgust 2023 – MARAAYA Z BANDOM

maraaya2023


Maraaya je slovenski pop duo, ki sta ga leta 2014 ustanovila Marjetka Vovk in Raay. Ime je kombinacija njunih imen. Leta 2015 sta s skladbo "Here for You" nastopila na finalu Evrovizije in zasedla končno 14. mesto.Sta šele druga slovenska izvajalca, ki se jima je do zdaj na uradni slovenski tedenski glasbeni lestvici SloTop50, uspelo z vsaj dvema singloma zavihteti na prvo mesto: "Here for You" in "Diamond Duck".
V Zagorju ob Savi sta kot duo Maraaya nastopila dvakrat v Kulturnem centru Delavski dom Zagorje ob Savi in navdušila občinstvo, zato letos duo Maraaya z bandom nastrpno pričakujemo tudi na Mestni ploščadi v Zagorju ob Savi.

 

25. avgust 2023 – BQL IN BUDALE

bql2023


BQL je slovenski pop duo, ki ga sestavljata brata Piletič, Rok in Anej. V svoji karieri sta nanizala že številne uspešnice. Z bandom BUDALE, s katerim zadnje časa nastopata, sta v kratkem času osvojila Slovenijo. Vsaka njuna nova pesem je pravi hit, zato že komaj čakamo, da jih pozdravimo tudi v Zagorju. BQL smo v okviru Poletnih večerov pričakovali že večkrat, a nam jo je vreme doslej vsakič zagodlo. Zato letos držimo pesti in tudi ta dan kličemo sonce.

Prireditve se pričnejo ob 20.uri, v primeru slabega vremena prireditve ni.